dinsdag 12 april 2011

Dinsdag Samen Sta je Sterk De VvPvv

Alleen is maar alleen. In je eentje kun je soms de beste ideeen hebben maar de slagvaardigheid wordt toch echt groter als je met meerderen bent. Het is niet voor niets dat mensen clubs, stichtingen of verenigingen oprichten, samenwerkingsverbanden aangaan, soms geregistreerd soms minder strak georganiseerd. Voorop staat het idee, het plan. Je wilt wat doen of bereiken. Een voetbalclub beginnen, een postzegelvereniging, een politieke partij of een belangenvereniging. Het idee begint met een behoefte, een noodzaak of uit onvrede. Wanneer je na vele avonden cafebezoek, vergaderingen, formeel en informeel het samen eens bent begint het te kriebelen: "We gaan hier iets moois van maken!". Vanzelfsprekend is de eerste gedachte om de wereld te veroveren. Onze voetbalclub, nu nog spelend op het grasveldje op het Vondelpark zal ooit naam en faam maken! Vanzelfsprekend zal Onze nieuwe partij alle senioren in het land aanspreken, en wacht maar af: ook de jongeren zullen zich aangesproken voelen tot ons gedachtengoed! Of: Wij zijn zo kwaad op de plannen van het kabinet, we gaan ons verenigen en let maar op: als we daar op het Binnenhof staan en onze kritiek ongezouten gaan verwoorden dan kan het niet anders of we krijgen de massa achter ons.
Zonder ambities en duidelijke plannen geen succes. Dat het uiteindelijke resultaat altijd minder zal zijn dan aanvankelijk verwoord in het plaatselijke cafe mag de pret niet drukken. We staan waar we voor staan! Niets is zo leuk als dit soort beginnende clubjes op de voet te volgen en je in de schoenen te plaatsen van het groepje enthousiastellingen. Enthousiasme is aanstekelijk en wie weet steek je er inderdaad wat van op.

Zo was ik erg benieuwd naar de plannen en ideeen van een van de jongste verenigingen die Nederland rijk is. Gisteren opgericht en nu al een heuse website. dat belooft wat. De initiatiefnemers zullen de afgelopen maanden de handen flink uit de mouwen gestoken hebben als ze nu al vol op het web aanwezig zijn. De VvPvv. In eerste instantie dacht ik dat de PVV een voetbalclub had opgericht. De Voetbalvereniging van de PVV. Een sterk en verrassend plan leek me. Maar nee, de VvPvv staat voor de Vereniging voor de PVV aldus de Website. Maar, op dezelfde website: het staat ook voor Vrienden van de PVV, en om de onduidelijkheid volledig te maken, het staat ook nog voor Vrijheid voor de PVV. Kennelijk waren de twee initiatiefnemers van de VvPvv het nog niet helemaal met elkaar eens en hebben ze maar de consensus gezocht in de derde optie: Vereniging voor de PVV. De beginselverklaring van onze nieuwe vereniging is ook niet helemaal duidelijk en vrij slordig omschreven. In de haast. Schrijf- en stijlfouten sieren de pagina.

Wel zeer helder omschreven, zonder spelfouten, en op elke webpagina meerdere malen herhaald, zijn de kosten voor lidmaatschap. Varierend van €2,50 per jaar voor sympathisanten tot €10,00 per jaar voor volledige leden met stemrecht. Waarover ze dan moeten gaan stemmen en waar het geld aan besteed wordt is niet duidelijk. Het tabblad nieuwsbrief verwijst weer direct naar de pagina met de prijzen voor lidmaatschap. Veel geloof in hun eigen plan hebben de initiatiefnemers ook niet. Ach, zo schrijven ze: als we geen leden krijgen dan is dat een duidelijk signaal naar de Partij dat ze geen democratisering wenst.

Geert hoeft niet bang te zijn en de plannen van Hero lijken hiermee ondermijnd. Handige lui die Oege Bakker en Geert Tomlow. Wellicht toch eerst maar samen het cafe in om hun plannen echt eens door te praten samen.