zaterdag 4 juni 2011

Parental Advisory , Ouders opgepast: expliciete teksten op YouTube


Vanaf vandaag gaat YouTube ouders waarschuwen als hun zoon of dochter naar muziek luistert met aanstootgevende teksten via You Tube of Spotify door bijgaande logo te tonen.
De zin: waarschuwing voor "expliciete inhoud"
De onzin: je kijkt wel uit om naast je zoon of dochter te gaan zitten als die muziek luistert op You Tube.

Daarnaast: er is goed op te googelen, je maakt het kinderen wel erg eenvoudig om op zoek te gaan naar Sex Drugs en Rock 'n Roll. Laat ze dat zelf uitzoeken! Hele artikel op Dagtaak.org

(bron en logo via Nu.nl)

vrijdag 3 juni 2011

Nieuwsuur Bleker de Komkommer en boycot van Hamburg en de Hamburger



De boycot van de komkommer door Duitsland en Rusland wekte zichtbare woede op bij Bleker. Terecht. De onderzoeken totnutoe leiden niet naar het Westland.

Bleker zei het niet, maar zijn ogen verraadden het :

De Hamburger wordt de Westlander! Met komkommer en tomaat graag!


lees hele artikel op Dagtaak.org

donderdag 2 juni 2011

Cohen PvdA Oppositie en terugkeer van Femke Halsema?



De kogel lijkt door de kerk, binnen de PvdA groeit de oppositie tegen Job Cohen. Niet vanwege weerstand tegen de man zelf, maar wel de wijze waarop hij tegengas geeft tegen het kabinet. En dat juist in een tijd waarin oppositie broodnodig is. Dagtaak gaat hierop in en doet de oproep aan Femke halsema om haast te maken om de partijen aan linkerzijde toch maar eens samen te gaan laten werken.


Dagtaak vandaag

woensdag 1 juni 2011

Rutte , awbz, pgb, zorg sw : visie van het rode potlood en de rol van de PVV



Een zorgelijke week op alle fronten nu het kabinet zijn plannen omtrent de verzorgingstaat de AWBZ , de PGB en de SW ontvouwt. 12000 nieuwe arbeidsplaatsen in de zorg is uitonderhandeld door de PVV in het gedoogakkoord, dat dit ten koste gaat van een miljardenbesparing op de gehele sector was er niet bijverteld. Wie bedriegt wie?


De komkommerteelt kan plaats gaan maken voor de teelt van de geranium. Ze zullen veel aftrek gaan krijgen de komende jaren nu mensen met een arbeidsbeperking thuis moeten gaan zitten in plaats van zinvolle arbeid binnen de Sociale Werkvoorziening.


Vandaag de laatste column van Dagtaak over de verzorgingsstaat en de desastreuze plannen van dit kabinet. http://iturl.nl/snsbB

dinsdag 31 mei 2011

Rutte maak je onsterfelijk: Stop plannen bezuiniging PGB



Voor de tweede opeenvolgende keer aandacht voor de plannen van het kabinet om drastisch te korten op de PGB . De oproer die gisteren ontstond nadat de eerste berichten via de Telegraaf uitlekten was enorm. Deze bezuinigingen raken de kern van samenleving. Dat er bezuinigt kan en moet worden vindt niemand vreemd, maar het volledig uitkleden van een goede regeling die zorg op maat regelt is onbegrijpelijk en niet van deze tijd. Of is dat het nieuwe tijdsbeeld waar we dan verder mee moet leven?? Hele artikel op http://bit.ly/lQgsUS

maandag 30 mei 2011

PGB Kabinet Rutte en de bezuiniging op de Zorg


Kabinet Rutte gaat zich deze week beraden over mega-bezuinigingen op het PGB budget (Persoonsgebonden Budget). Van de 130.000 mensen die nu gebruik maken van de PGB-regeling moeten er 120.000 afvallen. En waar die dan naar toe moeten en waar dat dan van betaald wordt??

Wassen neus van het kabinet of een lange neus richting de kiezers?? Lees verder op Dagtaak.org

zondag 29 mei 2011

Gokverslaving , de Fruitautomaat en hoog spel van Fred Teeven



Fred Teeven neemt een groot gok en met hem het kabinet. Vanaf 1 juli mogen fruitautomaten geschikt gemaakt zijn voor papiergeld. Volgens de VAN en Holland Casino gaat het niet goed met de branche en is alle overheidssteun wenselijk.


Of dit echt wenselijk is is nog maar de grote vraag. De sociale controle op de gokker verdwijnt nog verder en de verleiding om ook het laatste verfrommelde briefje aan de automaat to te vertrouwen zal toenemen.


Over de mop van de man die naar Parijs ging. Lees verder via Dagtaak. org