dinsdag 22 maart 2011

Dinsdag Hommenles na riante BelonING

Dinsdag Hommenles na riante BelonING

Ik ben erg benieuwd wat er vandaag ge-Yammerd wordt op de burelen van de ING-bank. Jan Hommen, bestuursvoorzitter van de ING, heeft vandaag in de krant toegelicht waarom de raad van het bestuur toch afziet van de toegekende variabele beloning. Is wel sneu. Mevrouw Hommen had er vast al op gerekend en stevig ingekocht om de lente goed te kunnen beginnen. In plaats van een slordige twee komma zes miljoen Euro per jaar moeten de Hommetjes het nu doen met een magere een komma vijfendertigmiljoen Euro. Een halvering bijna. Beste veel.
Gelukkig is het maar voor een jaar of twee. Hommen legt uit dat het afzien van de bonus gekoppeld is aan de staatssteun die afgelost moet worden. Als ze dat een beetje snel doen, twee jaar moet lukken, dan kan er in 2013 weer lekker ingekocht worden en wat centjes opzij worden gelegd voor "later". Appeltje voor de dorst.Het is makkelijk voor de gewone sterveling om kritiek te hebben, dat besef ik. De bedragen die we lezen zijn bruto bedragen, er gaat een fiks bedrag aan belastingen af, waardoor het netto besteedbaar inkomen maar nauwelijks boven de 100.000 € per maand uitkomt, met bonus dan. Anders de helft.
Maar laten we ons niet laten afleiden door de beloningen, zo laat Hommen ons weten. Het belang van de klanten van de ING staat voorop en daar doen we het allemaal voor. De discussie over de beloning is dan ook geneuzel zo maken we op uit de ingezonden brief . Yammer dat 'we' de kritiek niet aan voelden komen zo concludeert Hommen, dan hadden we het vast anders gedaan.
Pal naast de ingezonden brief van Hommen staat een brief van Plasterk. De boosheid die in de brief is gestopt dampt nog na. Zijn moeder zaliger wordt er zelfs bijgehaald. Je ziet het "arme"mens al hoofdschuddend yammeren tegen haar wijze zoon: 't is me toch wat Ron, ordinair gewoon!
Morgen debat in de kamer.