zondag 6 februari 2011

Zondag The Lovely Face of Mark Zuckenberg

" We hebben het van jou geleerd, Mark ! ". Klik op de nieuwe dating site http://www.lovely-faces.com/ en je ziet keurig geordend de man of vrouw die aan je stille wensen voldoet. Althans, als je wensen zich beperken tot de vorm van zijn of haar gezicht. Je kunt kiezen uit smalle, rondvormige, ingevallen, of blozende gezichten. Zoek je een grappige man of juist een meer bescheiden vrouw. De datingssite heeft het voor je. Net opgericht en nu al meer dan 250.000 profielen. Wat blijkt: de site heeft alle profielen keurig netjes van face book geplukt. Als je even doorklikt kun je ook zien wie de beste vriend of vriendin is van je toekomstige date.  De dating base is samengesteld uit meer dan een 1.000.000 profielen.
De makers van de nieuwe site doen niet moeilijk. De diefstal van de persoonsgegevens is direct bekend en toegelicht met een statement. Ze wilden aantonen dat het zeer eenvoudig is om gegevens van Facebook te gebruiken en te kopieren. Niets privacy-bescherming. Op hun eigen website geven ze keurig netjes hun motieven en hun werkwijze aan http://www.face-to-facebook.net/how.php .
Dat Facebook not-amused is, is duidelijk. Net nu de beurswaarde een beetje vorm begint te krijgen wordt de luchtballon met naalden beschoten. beetje hypocriet is het wel. Was het niet Mark zelf die de de verschillende databases van zijn universiteit heeft gehackt om zijn toekomstige imperium mee op te bouwen?

Kom je jezelf tegen op lovely faces? De makers geven je een keuze: If you find your picture or data in the website and want it to be removed, ask and we will remove it. Ik hoop dat ik nog even de tijd heb. Ik ga me door de gezichten heen worstelen tot ik het sippe gezicht van Mark zelf gevonden heb.