dinsdag 8 februari 2011

Dinsdag Social Media Revolutie nu ook in Cuba

Achter de foto die ik eerder heb laten zien vandaag, en hieronder wordt weergegeven, schuilt een hele wereld. Cuba is een dictatuur, dat weten we allemaal. Maar een dictatuur die in de beeldvorming iets romantisch heeft gekregen. Zon, zee, muziek. Wie heeft thuis geen beelden of opnames van de prachtige Buenavista Social Club. Een land dat prat op dollars ook het toerisme stimuleert. Zolang we maar niet teveel in contact komen met de bevolking zelf. Over dat laatste gaat het nu. In een poging om het contact tussen het Cubaanse volk en de buitenwereld te controleren is ook het gebruik van Internet in Cuba flink beperkt. Social Media is nauwelijks toegankelijk. In de pogingen van de Verenigde Staten om de oppositie in Cuba te ondersteunen (wat ze natuurlijk la jaren doen) is een trendbruek ontstaan. In plaats van zich te richten op de oude vertrouwde dissidentengroepen wordt er flink geinvesteerd in satelliet telefoons en wifi systemen om het internetgebruik in Cuba te faciliteren. Een van de US Aid mensen die in Cuba actief zijn is al in 2009 gearresteerd op verdenking van het feit dat hij telefoons en andere communicatieapparatuur verspreidde. Afgelopen vrijdag (4 februari 2011) is bekend gemaakt dat deze man ( Alan Gross,61) binnenkort berecht zal worden en hem een gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd hangt. Het zal de verhoudingen tussen Cuba en de VS niet beter maken. Informatie over deze kwestie is via diverse blogs afgelopen weekend naar buiten gebracht
http://bit.ly/fmoO3R ). In de blog naar welke ik verwijs wordt onder andere een video getoond van een Cubaanse internet expert die aan lieden van de Cubaanse overheid het gebruik van Social Media als twittter en facebook uitlegt. Ook over het gebruik van Blogs gaat hij in "Being a blogger is not bad. They have their bloggers and we have ours. We're going to fight to see which of the two turns out stronger."
Moderne guerilla. Wat zou Che hiervan gevonden hebben?


Kuba walczy z kontrrewolucją w sieci
In Cuba mag je op de deur kloppen voor de revolutie, anders dan in Noord Afrika kennelijk te weinig toegang tot de Sociale Media (bron: Gazeta Wyborcza   http://wyborcza.pl/55,75477,6115194,,,,9069166.html )


Maandag Wegwerp Hotmail

Hotmail denkt het ei van Columbus te hebben uitgevonden. Een hotmail account dat je weg kunt gooien (?). Hoe werkt het, via je gewone hotmailaccount maak je een alias aan en als je er genoeg van hebt laat je het account weer vallen en maak je weer een nieuwe aan. Hergebruik dus, Hotmail denkt aan het milieu. Als je het rustig na wilt lezen dan is hier de link: http://t.co/C4bP11n . Nergens in het artikel wordt aangegeven wat er met je gegevens wordt gedaan en waar de mail die je keurig netjes op je zoveelste alias hebt ontvangen heen gaat als je het weg hebt geworpen. Hotmail geeft hiermee een gevoel van schijnveiligheid. Ongetwijfeld zal deze mogelijkheid gebruikt worden door lieden die zaken liever voor hun omgeving verborgen houden.Wellicht een uitkomst voor de Belgische politica die op de 180e verjaardag van de Belgische democratie oproept tot onthouding van sex tot er een nieuwe regering is gevormd. Als ze spijt krijgt van haar belofte kan ze snel en anoniem een accountje aanmaken om haar dates mee te regelen. Niemand die het merkt. Tenzij het via onze geliefde lovely-faces is gegaan. Even opletten dus.