zaterdag 12 februari 2011

Zaterdag Muziekdag Uprising Egypt ondersteund met muziek

Wat is er nog aan het nieuws toe te voegen op de dag na het vertrek van Mubarak. Kranten op tafel. Volkskrant, NRC, de Gelderlander, grote koppen, lachende mensen, maar ook veel vertwijfeling. De afgelopen weken zijn snel gegaan. Na de val van Ben Ali in Tunesie was al gauw Egypte wereldnieuws. De aanloop tot de val van Mubarak zal niet licht vergeten worden. Beelden van het Tahrirplein zijn gegrift in het geheugen. Een compilatie van de eerste dagen vanaf eind januari ondersteund met toegankelijke hiphop rap is nu breed te zien op You Tube
http://bit.ly/i0bHoG echt kijken! Sporadisch commentaar door de muziek en de beelden heen van Egyptenaren op het plein en de aanwezige Al Jahreera correspondent.

Zaterdag Muziekdag op de Blog van Dagtaak. Misschien is deze clip voldoende. Anders is The Cure met Fire in Cairo nog een optie!


"For what's worth Mr Soul"

Buffalo Springfield gaat weer optreden? Pensionado's Stephen Stills en Neil Young gaan volgens de Rolling Stone in 2011 weer "on tour" met hun eerste band. Hun laatste optreden in de originele setting was 43 jaar geleden. Vraag opa en oma om geld, want de heren staan niet bekend dat ze voor weinig optreden.


Voor meer achtergrond, hier link je naar The Cover of the Rolling Stone , met een impressie van een optreden op een Amerikaanse universiteit enkele maanden geleden.