donderdag 3 maart 2011

Donderdag 23 Mei de Play-offs

De strijd om het landskampioenschap is nog niet beslist. Zowel de PVV als het CDA hebben punten laten liggen. De PvdA heeft meerdere kansen voor open doel gemist maar verzuimde op tijd te wisselen waardoor de aanval gebrekkig bleef. Alleen de VVD heeft zijn favorietenrol waar weten te maken maar vooral door het spel van de uitmuntende spits. De fair-play prijs gaat dit jaar wederom naar D66, ze kreeg veel applaus en een enkele maal een staande ovatie. Voor de vierde achtereenvolgende maal is D66 een aantal plaatsen gestegen op de ranglijst maar doet nog steeds niet mee voor de echte prijzen.
Door de matige prestaties van de grote teams heeft het seniorenteam zich wonder boven wonder weten te plaatsen voor de hoogste competitie van het land. Met name het CDA zal het betreuren dat haar regisseur op het middenveld, Verhagen, wegens interlandverplichtingen, niet bij de voorbereidingen kon zijn. Wellicht dat dit invloed heeft gehad op het uiteindelijke resultaat. Het is nu zaak dat alle partijen die in de race zijn zich gaan storten op de transfermarkt die loopt tot 23 Mei. Geruchten gaan al dat het gevaar op omkoping er in zit.
De stadions waren gisteren voor iets meer dan de helft gevuld, dit terwijl er massaal gratis kaarten zijn verspreid. Bookmaker, De Hond, had het al voorspeld: het zou mooi zijn als de opkomst iets groter is dan bij de vorige kampioenswedstrijden, maar kennelijk leeft deze sport niet zo in Nederland.
Er gaan stemmen op om de competitie aantrekkelijker te maken voor het grote publiek. Een van de opties is om te gaan fuseren met de Belgische competitie. Of dit geldt voor heel Belgie of dat samengaan met Vlaanderen een eerste optie is, is nog niet duidelijk. De onafhankelijke voorzitter van de Nederlandse Bond H.M. Beatrix kon daar nog geen uitspraken over doen alhoewel een van haar vertrouwelingen al eerder deze maand uit de school klapte: verdraagzaamheid ten opzichte van andere spel-opvattingen moet kunnen! Dit zou kunnen duiden op een snelle invoering van de Supercompetitie. Dat in Belgie een verplicht stadionbezoek geldt en het adagium: "geen seks voor de wedstrijd" volop heerst zou een impuls kunnen geven aan zowel aan de spelers als aan het publiek.
Zover is het nog niet.
Tot 23 Mei is er tijd om nieuwe spelers te kopen en die zullen uitmaken wie er met de eer gaan strijken.
De befaamde leus: "Politiek is Oorlog" van de vandaag precies 6 jaar overleden Generaal Michels is actueler dan ooit.