dinsdag 8 maart 2011

Dindag 8 maart De vrouwen rond Mark Rutte

Dinsdag 8 Maart, Vrouwen rond Mark Rutte


Mark Rutte is vrijgezel. Dat is geen geheim. En het is ook geen issue meer voor zover ik weet. Het hebben van een relatie is een vrije keuze. Als Rutte ervoor kiest om 's avonds alleen naar bed te gaan en in alle rust zijn dag te overdenken en de dag daarop voor te bereiden dan is dat zijn beslissing. Als Rutte ervoor kiest om geen liefhebbende vertrouwelinge te hebben met wie hij informeel tijdens een prive-etentje kan praten over zijn afwegingen, advies kan krijgen vanuit de optiek van het andere geslacht, dan mag dat geen probleem zijn. Rutte is premier van alle Nederlanders of ze nu man zijn of vrouw. Ongeacht achtergrond, opleiding , of maatschappelijke status. Zeg maar: van volbloed Haagse toiletjuffrouw tot half Duits, half Nederlandse Vorstin. Voor iedereen dus. Rutte wordt aardig gevonden, helder, toegankelijk en oogt buitengewoon fris en gezond voor iemand die de verantwoordelijkheid draagt voor het gehele Nederlandse Volk en de belangen van Nederland moet verdedigen in binnen- en buitenland. Van de marinebasis in Den Helder tot Venlo. Van IJsland tot Oman.
In je eentje die last dragen is niet eenvoudig. Het is dan ook niet vreemd dat de partners van onze vorige Eerste Mannen (we hebben nu eenmaal nog geen vrouwelijke premiers gehad, al zat Kroes er wel heel dichtbij) een grote macht werden toegeschreven. De invloed van Liesbeth den Uyl werd zeer groot geacht. Mevrouw Balkende leek vanuit de achtergrond haar man ook regelmatig met zijn neus op de juiste feiten te hebben gedrukt.
Rutte heeft aangetoond en toont aan dat hij bestand is tegen druk. Zijn voornaamste tegenspelers zijn echter totnutoe voornamelijk mannen geweest. Cohen, Pechtold, Wilders. Door de wisseling bij Groen Links is hij nog niet echt op de proef gesteld door Sap of door (vriendin, zoals zij hetzelf noemt) Halsema. Eenmaal eerder heeft hij de strijd aan moeten gaan. met Rita een aantal jaren geleden. De diva gehuld in speciaal op maat gemaakte kledij kleineerde Rutte vanuit een haags cafe. Met de hakken over de sloot won Rutte het spektakel en groeide daarna alleen maar. Nu lijkt een nieuwe vrouw aan de gewenste macht van Rutte te knagen. Onze Vorstin. Rutte dacht het goed te hebben gedaan vorige week. Balancerend op een slap koord wist hij te bereiken dat het staatsbezoek aan Oman werd uitgesteld. Toen de koningin daarna besloot om maar als prive persoon te gaan reizen was Rutte uit het veld geslagen. Ik kan me dat voorstellen. Je denkt iets afgesproken te hebben en voordat je het weet, terwijl je er zelf bij bent, gebeurt er toch iets waar je geen vat meer op hebt. Met de mond vol tanden. Rutte, hoe ga je je hier uit redden? Je verdedigt nu al geruime tijd de belangrijkste vrouw in je leven. Eerst naar aanleiding van onze dorpsdominee en gelegenheidsdichter en nu weer met een staatsbezoek dat een privebezoek is geworden. Vandaag mag je je waarschijnlijk verantwoorden in de kamer. Ik hoop dat je er vannacht goed over geslapen hebt. Als je slim bent geweest, dan ben je niet alleen in bed gestapt. Met zijn tweeen sta je sterker.