vrijdag 2 augustus 2013

Passende Taakstraf voor Sylvio Berlusconi

Berlusconi is veroordeeld tot 5 jaar celstraf. Daar gaan er vier van af omdat de cellen in Italië vol zitten. Er gaat nog een jaar af omdat een jaar maar een jaar is, alternatief een taakstraf.

Wat laat je een man van 76 doen als taakstraf?

Verzorgingstaken in een verpleeghuis vallen af. Dat is te gezellig, hij is onder leeftijdsgenoten en dat is geen straf.

Straten schoon vegen? Nee, dat is ook nauwelijks een straf voor Sylvio te noemen. Als iemand al zijn hele leven bezig is zijn straatje schoon te vegen, dan is dat nauwelijks een straf te noemen.

Mij lijkt een straf in een bordeel of een ander soort open club passend. Berlusconi gaat daar in een gestreept gevangenispak kettingen smeren, katrollen controleren, matrassen opschudden, voorbehoedsmiddelen tellen en uitdelen, handdoeken uitspoelen, vrouwen een spiegel voorhouden en de schoenen poetsen van de gasten. Bukkend en wel en ononderbroken de kreten "Bunga Bunga" verplicht neuriënd of hardop zingend, daar is hij vrij in.

Aan het eind van elke werkdag volgt een verplichte persconferentie waarin Sylvio Berlusconi kond doet van zijn werkdag. Samen met de boekhouder van het bedrijf maakt hij melding van zowel de bruto als de netto omzet. Hij overhandigt de verzamelde pers een lijst van de leeftijden van de werknemers; en public wordt zijn kuisheidsgordel vastgegespt en we wensen hem een fijne avond die hij in zijn luxe villa kan besteden.

Dit een jaar lang. Daarna is het wel mooi geweest. Dan mag hij weer zijn gang gaan. Hij loopt dan tegen de 78. Dat moet genoeg zijn.


andere Dagtaken over Berlusconi:
-zie de mannen vallen
-hup kut en de laars van Europa
-Berlusconi, Jules de Corte en ik zou wel eens willen weten