dinsdag 30 juli 2013

Homoseksualiteit, Poetin, Paus Franciscus en het roze schaatspak in Sochi

Het is bekend dat extreme homo-haters zelf een latente, soms zelfs een meer dan latente, drang hebben naar het betasten en beminnen van mensen van het eigen geslacht.

Andersom is niet waar.

Homohaat is van alle tijden. Homoseksualiteit ook. Heterohaat komt minder voor.

Om de zoveel tijd is het dagelijkse leed van mensen die niet voor vol worden aangezien wereldnieuws. De kersverse Paus Franciscus maakt korte metten met oude standpunten van de Katholieke Kerk. Hij moderniseert niet, maar haalt de goede oude catechismus van de plank waarin duidelijk staat: "homoseksuele geaardheid is geen zonde, het verrichten van homoseksuele handelingen wel." De wereld jubelt. Wat een man, wat een woorden, en wat een held!

President Poetin van Rusland tapt uit een ander vaatje. De moderne Tsaar, met zijn goddelijke gespierde lichaam, wenst op geen enkele manier dat er in zijn land maar een goed woord over homo's wordt verkondigd. Elke positieve uiting wordt als propaganda gezien voor beminning van het eigen geslacht. En daar moet een stevige stok voor worden gestoken.

Het mooie, grote Rusland (toevluchtsoord voor o.a. de gevluchte Gerard Depardieu en Brigitte Bardot, die beiden persoonlijk welkom zijn geheten door Poetin) is bezig om pakweg twintig procent van haar bevolking te verbannen, of in elk geval een psychische stoornis aan te praten.

Het mooie, grote Rusland gaat in de winter van 2014 de Winterspelen organiseren, in Sochi. Het IOC bemoeit zich met het nieuwe beleid: "Wij willen dat de nieuwe wetgeving in Rusland de sporters of deelnemers niet zal raken." Het IOC pleit voor een vrijzone. Wat er buiten die zone gebeurt, maakt niet uit. Als het op die paar vierkante kilometer maar safe is. Het is even de vraag wat hypocrieter is.

De nachtburgemeester van Amsterdam Mirik Milan (goh, hebben ze daar ook al een nachtburgemeester), wil een ban op Russische Wodka tijdens de Gay Pride.

Sterker zou zijn als de gehele Nederlandse ploeg in Sochi in roze pak zou gaan sporten, of nog beter, als alle nationale en internationale sporters een roze ster gaan dragen. Van schaamte zuipt Poetin dan zijn hele eigen Russische Wodka voorraad op.

En wat de Katholieke Kerk betreft? Ach, praktiseren doen ze het daar toch al, al jaren. Gewenst of ongewenst.