dinsdag 26 april 2011

Dinsdag Sahar, Westerse waarden en Leers: Pannenkoek



Sahar mocht van Leers alsnog in Nederland blijven omdat ze "verwesterd" was. Een prachtige vondst en een beetje asielzoeker weet wat hem of haar te doen staat: zo snel mogelijk "verwesteren". Wat dat is of hoe dat gaat moet nog handen en voeten krijgen. En wie bepaalt dan uiteindelijk of je voldoende verwesterd bent om hier te mogen blijven. Dit lijkt me een goede opdracht voor een adviesbureau. Zelf zou ik het adviesbureau Anders & Winst voorstellen. Dit bureau opgericht door Michael Blok lijkt me uitstekend geschikt om zeg maar in 37 punten de verschillen en overeenkomsten tussen "Het Westen"en de rest van de "Wereld" in kaart te brengen. Pauw en Witteman gaven gisteren al wat tips mee voor het lijstje dat Blok voor ons kan gaan maken. Waar koop je je kleding? Heb je dergelijke winkels zoals H&M ook in het geboorteland van je ouders? Welke muziek luister je het liefst? En schuifel je tijdens het wandelen door de stad of loop je , zoals veel westerlingen, stevig door? Hoe zit het met je bijbaantjes, en denk je ook in het eventuele land van terugkeer kans te maken op een soortgelijk baantje tegen een passende beloning? Allemaal vragen die netjes op schrift moeten worden gesteld en moeten worden gecategoriseerd. Als je, ik noem maar een getal, op 30 van de 37 punten goed scoort dan mag je blijven, anders wacht de volgende vlucht vanaf Schiphol op je.

Argumenten als de reden voor je ouders om naar Nederland te komen tellen dan niet meer, humanitaire aspecten schaffen we af, veiligheid in het land van herkomst is van ondergeschikt belang: nee, de verwesterlijking geeft de doorslag. De komende weken zal het aantal aanmeldingen voor snelwandelen, schaatsen en pannenkoekenbakken toe gaan nemen. De verkoop van de albums van de 3J's alsmede van Frans Bauer en natuurlijk Nick en Simon zullen tot recordhoogte stijgen. De Perzische Koreskerk waar je je als afvallige moslim kunt registreren zal voller worden dan de Basiliek in Vaticaanstad waar zich nu tientallen Roma's ophouden. Alles om in het prachtige Nederland te mogen verblijven zal worden aangepakt. Met als tegenprestatie het afnemen van je eigen identiteit. Vuchtelingen, asielzoekers en allochtonen, al wonen ze hier al jaren zullen getoetst worden op aangepast "hollands"gedrag. Wat een feest zal het worden. In elk geval hoeven we ons dan niet meer te concentreren op wat er in andere landen gebeurt aan misstanden en gevaar bij eventuele terugkeer. Dat ontslaat de Nederlandse gedoogregering van een hoop gedoe.

Ik hoop dat Leers zelf als hij uitgeproregeerd is zich snel kan aanpassen aan de Bulgaarse volksaard, als hij tenminste zijn huis daar nog heeft aangehouden.