vrijdag 18 februari 2011

Vrijdag Paul Watson en Eerdmans: van Sea Shepherd tot Animal Cops

Vrijdag 18-02-2011

De Sea Shepherd met boegbeeld Paul Watson heeft een overwinning behaald. Japan stopt voorlopig met de walvisvaart. Althans zo is nu bekend gemaakt. Een aderlating voor Discovery Chanel en Animal Planet. Ik zal niet de enige zijn die tussen deze twee zenders zapt in nachten dat ik de slaap niet kan vatten. Meestal is het oersaai. Wat onderlinge strijd tussen de bemanningsleden, een autoritaire maar vaderlijke Paul Watson die met een vervaarlijke blik in de ogen de horizon afschuimt op zoek naar vijandelijke schepen. Dat het de Sea Shepherd menens is, dat zie je zo: het veelvuldig in beeld gebrachte logo met de doodskop laat niets te raden over. Je blijft kijken, zelfs de reclameblokken pik je mee om niets te hoeven missen. De sporadische momenten van actie komen altijd onverwachts.
Paul is ooit lid geweest van Greenpeace. Maar dat was hem te soft. Geweld wordt niet geschuwd. Zelf zien ze dit anders, the Sea Shepherd is een internationale politiemacht die ingrijpt daar waar de gewone politie het laat liggen. Met de overwinning tegen de Japanse walvisvangst lijken de dagen van deze Animal Cops geteld.
Gisteren werd echter met veel tamtam het vervolgproject van De Herders gepresenteerd. Woordvoerder Eerdmans , gepassioneerd voorvechter van het welzijn van de schapen, presenteerde, zijn nieuwe team. ( zie ook Volkskrant http://t.co/LJ8JeuG ) . Op de foto is duidelijk Paul Watson (zonder baard) te herkennen die een schaap redt uit zijn benarde positie. "het moet afgelopen zijn met het barbaarse leed dat de Nederlandse schapen wordt aangedaan". Ik kan 's nachts met een gerust hart naar bed, er wordt gewaakt! En als ik dan toch wakker word, dan heb ik vanaf nu Animal Cops als nachtelijke troost.