dinsdag 10 mei 2011

Dallas Wiens en het Medisch Mirakel in DWDD en Pauw en Witteman

Dallas Wiens heeft weer een gezicht gekregen. De man die in 2008 een hoogspanningskabel raakt en zijn hele gezicht verloor. Hij heeft van diverse overleden donoren gezichtsdelen getransplanteerd gekregen. Als het nieuwe gezicht goed aanslaat zal hij ook over enige tijd weer gevoel in zijn gezicht krijgen. Grootste motivatie: weer een kus van zijn dochter kunnen voelen.

Een aangrijpend verhaal. Wellicht onderwerp voor de dagtaak morgen op http://www.dagtaak.org/ maar in elk geval de moeite waard om De Wereld Draait Door van 10 mei te kijken of terug te kijken op http://www.uitzendinggemist.nl/

Ook bij Pauw en Witteman aandacht voor dit onderwerp. Inhoudelijk en dieper dan bij DWDD. De arts aan het woord waarschuwt voor de natuurlijke afstoot van de aangebrachte gezichtsdelen. Zelf zou hij een dergelijke operatie niet uitvoeren en eerder kiezen voor een siliconenprothese. Dat scheelt aanzienlijk in de noodzakelijke medicatie om afstoot tegen te gaan.
Vraag van Witteman waarom Dallas ondanks alle risico's toch voor deze operatie heeft gekozen. Eerlijk antwoord: de patient beschikt nooit over de volledige gegevens om een afgewogen beslissing te kunnen nemen, het ligt altijd aan de persoonlijke voorkeur van de behandelend arts.

Op zie.nl ook een opmerkelijk filmpje hierover.